woensdag 27 juni 2012

Voorraad

Vorige week 2 speelballen gemaakt, moeten nog een belletje hebben en dan dichtnaaien. Ook heb ik een vogel met allerlei labels gemaakt. Geheel mijn eigen ontwerp, ik vind het erg grappig geworden. Dus daar komen er nog meer van. Is nog niet helemaal klaar, moet de vleugels er nog opnaaien en dichtmaken. Is alweer een beetje meer van mijn voorraad voor de vrijmarkt.
Deze week moet ik eerst een speelkleed maken. Gelukkig kan mijn moeder op Daphne komen passen, zodat ik eindelijk tijd heb om dit af te maken. 
En heb nog steeds projecten liggen, maar die ga ik er tussendoor doen. Een beetje voor de voorraad en een beetje voor mezelf.



maandag 18 juni 2012

Vaderdag, Vaals, GaiaZoo

Het was een gezellig, maar een erg drukke Vaderdag. We hadden slecht geslapen en moesten vandaag erg vroeg op. Dus Gerard kon niet uitslapen op Vaderdag, en geen ontbijt op bed. Maar na het ontbijt kreeg hij allemaal zelfgemaakte cadeaus van zijn oudste dochters. Ik en Daphne hadden op zijn verjaardag al een groot cadeau gegeven, wandelschoenen en een terrashaard. Waren meteen cadeaus voor Vaderdag, en omdat we 5 jaar bij elkaar zijn en dus voor zijn verjaardag. 
Maar Daphne had eigenlijk ook iets in elkaar geknutseld, die ik nog zelf moest afmaken. Maar dat heb ik dus niet gedaan, foei. Nu geven we het gewoon op een ander moment, als hij het niet verwacht. Dan is het een veel grotere verrassing. 


Wij zijn dus met zn 5en naar GaiaZoo in Kerkrade geweest. Hadden via goede vrienden waardebonnen gekregen, 2de kaartje gratis. Ja dat scheelt enorm, bijna de helft. Het is inderdaad een erg mooi park. Het was wel heet, hadden te warme kleren aan. Daphne stond vandaag weer in de belangstelling met haar Oranjejurkje. Jammer dat Nederland eruit ligt. Ze hadden gewoon moeten voetballen zoals vandaag, dan was het waarschijnlijk anders verlopen. 


Omdat we toch in de buurt waren zijn we ook naar Vaals gegaan, naar het drielandenpunt. Is wel grappig. Nu kunnen we lekker zeggen dan we op 1 dag zowel in Nederland, België en Duitsland zijn geweest. 2x het hoogste punt van Nederland bereikt, 1 natuurlijke punt (322,5 m) en het andere punt was op 353,5 m hoogte. Dat was op de Wilhelminatoren. Dat is stoer zeg. Dan loop je dus op zo'n hoogte op een glasplaat en een rooster die open is. Maar glasplaat is toch enger om op te lopen dan zo'n rooster. Wat is ons psyche toch een apart iets. En ons Daphne is daar dus echt niet bang voor. 
Zij is echt een stuntkampioen, en dan nog maar 1,5 jaar oud. Loopt gewoon over stenen die op elkaar liggen, klimt gewoon op dingen, heuveltjes beklimmen, gaat op allerlei manieren van de glijbaan af, klimt aan de verkeerde kant van de glijbaan naar boven. Maar ja dat kan ook bijna niet anders met zulke ouders, die durfden vroeger ook van alles. 




zaterdag 16 juni 2012

Vrijmarkt

Ik heb me gisteren aangemeld voor de vrijmarkt op Boxtel Oost Dag. Nu maar hopen dat ik een kraam krijg. Het is maar een kleine markt, 20 kramen. Dus je moet er wel snel bij zijn.
Ik was eerst aan het twijfelen of ik wel mee zou doen. Is dat niet veel te vroeg en bovendien ik heb nog helemaal geen voorraad, geen website, geen visitekaartjes, geen logo, etc. Wel een hoop voorbeelden. Maar je moet natuurlijk wel iets tastbaars kunnen laten zien. 
Voor de andere kant geef het mij wel een doel om daadwerkelijk iets te maken van mijn bedrijf. Dus toch aangemeld en nu flink hard werken om ene voorraad te hebben. Heb in elk geval 3 babypuzzelballen en stofjes geknipt liggen voor een speelbal. Nu de rest nog. Heb gelukkig nog bijna 3 maanden. Tenminste als alles doorgaat.

Aankomende projecten

Deze week weer gewerkt. Samen met mijn cliënten voetbal gekeken. We hadden ene groot scherm, alleen het beeld was niet meer zo optimaal en het geluid had ik verkeerd geïnstalleerd, dus we hadden maar een zacht geluidje. Maar we hebben wel lol gehad. Jammer dat ze hadden verloren.

2 bestellingen gemaakt. Een gewone speelbal, die uiteindelijk groter was dan de vorige versies, maar wel erg leuk. Vandaag stofjes geknipt voor een andere speelbal. Ook een roze babypuzzelbal gemaakt. En nog stofjes geknipt voor een Elodie. Helaas had ik te weinig stof om de rok uit 1 stof te doen, dus dan maar 2 stofjes bij elkaar gezocht. Wordt denk ik wel een vrolijk geheel. 

Aankomende week zal ik eens gaan beginnen aan een andere bestelling, speelkleed voor een meisje (meeste mensen dachten dat het een jongen werd. Ik dacht 3 kwart van de tijd dat het een meisje werd, maar laatste 2 maanden ging ik twijfelen). Er komen ook nog 2 andere kraamvisites aan. Dus druk zat.

Ja ik blijf wel een aantal projecten tegelijk maken. Dat vind ik toch fijner. Niet meer zoveel als eerst, maar wel een paar. Ik heb nu in elk geval nog 1 project van die 8 projecten over, maar die laat ik liggen voor in juli (die project kan samen met die van zijn broer). Eerst andere dingen maken.


zondag 10 juni 2012

Hollandse overslagjurk, Schotse ruit haarband en rok

Daphne in haar overslagjurk. Ik had hier geen patroon van. Dus heb zelf maar wat getekend. De jurk is eigenlijk wel te groot. Maar dan kan ze het volgend jaar en misschien zelfs daarna nog aan (als tuniek/shirt). 



Nog een haarband gemaakt in Kanzashi stijl, maar nu in Schotse ruit. Verjaardagscadeau voor Jennifer. Ze was er erg blij mee.En een rok in Schotse ruit. Voor het eerst in maat 158, dat is heel wat anders dan maatje 80. Ook voor het eerst zakken erop gemaakt, zakken zitten aan de rok vast, En boordstof gebruikt. Het bovenste deel is model 30 van Knippie 4 2011, maar dan zonder plooi in het midden. Onderkant heb ik zelf verzonnen. Ik wilde  in eerste instantie een strook met  plooitjes maken, maar ik had de aanwijzingen van haar niet precies opgevolgd, waardoor ik uiteindelijk te weinig stof had geknipt. Daarna dacht ik dan zal ik de geknipte strook rimpelend eraan zetten, maar daar was de strook weer te groot voor. Uiteindelijk de strook er gewoon tegen aan genaaid. Maar ik wilde er nog wel iets aparts van maken, dus heb ik de strook bij de uiteinden schuin af laten lopen, zodat je er een strik in kan maken of een knoop.



Verjaardagsfeestjes

Gisteren vierden we de verjaardag van mijn schatje met al zijn vrienden. Flink veel eten. We hadden oranje tompoezen, een lekkere zoete taart die een vriendin had gebakken (zie foto), toastjes en salades, worstjes. Flink veel gedronken met z'n allen. En erg laat naar bed gegaan en vandaag met een kater opstaan (sommige zelfs een hele flinke kater).

En dan vierden we dus vandaag de verjaardag van mijn schatje, maar die was helaas in het begin niet echt lekker. Maar na een behandeling van zijn grote zus, (bijna) weer helemaal fit. Hij had weer een hoop cadeau's gekregen, stonden bijna allemaal in het teken van camping. Daphne en ik hadden een terrashaard gegeven. En het tweede cadeau was helaas nog niet binnen, dus dat krijgt hij nog tegoed. 
Ook zijn oudste dochter Jennifer was afgelopen week jarig geweest en dus vierden we haar verjaardag natuurlijk ook. Zij was ook goed verwend. Ze werd dan ook alweer 11 jaar. Sjonge dat gaat hard. We hadden lekker geluncht en taart gegeten.

Wij zijn er klaar voor!


Ja ook wij zijn er klaar voor (gisteren al). Laat de oranjegekte maar beginnen. Met vlaggetjes, grote vlag, cape, toeters, oranje klompjes, etc. 
Maar dan moeten ze natuurlijk wel winnen en niet weer zo'n slappe wedstrijd spelen zoals gisteren. Aan de fans zal het niet liggen.


Oeps buitengesloten.

Wat een grap. Afgelopen donderdag had ons Daphne haar papa buitengesloten. Hij ging even iets weggooien, maar had de sleutel op de deur laten staan. Daphne kon daar dus net bij en heeft het op slot gedaan. Daarna stond ze lachend naar papa te kijken en te zwaaien en ging ze ervandoor. Gerard moest toen erg inventief worden. Uiteindelijk heeft hij het voor elkaar gekregen om toch weer naar binnen te gaan. 
Hahaha ik had dat wel willen zien.
Dus voortaan geen sleutels meer op de deur laten staan, schatje!

dinsdag 5 juni 2012

Taaadaaa! ABC136b

Gisteren communie gehad van Daphne's oudste nichtje. Wauw wat zag ze er mooi uit. De communiejurk, bolero en haarband vielen goed in smaak. Wat heb ik gisteren veel complimenten gekregen en was zelf dan ook apetrots. Grootste compliment was wel dat alle andere communicantjes om haar heen stonden en wow! riepen. 


Hier komen de foto's dan. Taaadaaa!
ABC 136b, maar dan met schouderbandjes i.p.v. clips. Bolero  is zelf verzonnen.

 Inclusief haarband, naar het idee van Kanzashi, op youtube staan een aantal tutorials..




zaterdag 2 juni 2012

Lekker weekend

Zo een heerlijk weekend tot nu toe. Wel druk. Maar ja dat is niet zo erg. Weer 2 cadeau's afgemaakt. Nog maar 3 projecten van de 8 over. Maar heb hierna weer een aantal projecten te doen. 

Mijn schatje is dit weekend weg met zijn kameraden. Die gaan weer lekker de boel op stelten zetten. Dus moet 3 nachten helemaal zonder mn moppie. Dat is minder leuk. Maar gelukkig heb ik Daphne nog. Wij vermaken ons wel prima.

Vanochtend naar ons moeder geweest. Dat was een verrassing voor haar. Zij had een expositie van haar cursisten beeldhouwen. Was wel erg mooi om te zien. Wat hebben sommige mensen toch veel talent.
Vervolgens werden we uitgenodigd om gezellig te komen eten. Heerlijk gegeten, wel 3 bordjes vol en Daphne ook een bord. Zij heeft zich goed vermaakt met de glijbaan, helemaal alleen ervan afgegaan. Verschillende keren wel op haar billen terecht gekomen, om helemaal scheef ervan afgegaan. Uiteindelijk lag Daphne veel te laat in bed. Maar ze heeft niet gemopperd. Morgen denk ik helaas wel.


Dadelijk op tijd naar bed. We moeten morgen erg vroeg opstaan. We gaan naar Verwegistan voor de communie van Carmen (oudste nichtje van Daphne). Ik ben toch zo benieuwd hoe haar communiejurk, bolero en haarband staat. En ik ben ook benieuwd hoe Daphne het gaat doen.


Fijn weekend nog verder!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...