zondag 28 oktober 2012

Eigen bedrijf: product kiezen

Stap 1 voor het starten van een webwinkel is het kiezen van een product.

Dat is eigenlijk best moeilijk. Ik dacht dat ik het al wist, maar ik heb nog eens zitten nadenken. Er zijn heel veel dingen die ik leuk vind om te maken. Speelgoed, meisjeskleding, verzorgingsproducten, accessoires, het zijn allemaal dingen die ik wil maken.

Term kinderspullen is heel breed, zoals we hierboven al hebben gezien. Allerlei internetsite over dit onderwerp geven aan dat je je beter ergens in kunt specialiseren. Maar wil ik me ook specialiseren. Ik ben gewoon breed aangelegd, op school was ik (bijna) overal even goed in. Toen kon ik niet goed kiezen. Nu moet ik weer kiezen. Ik heb al 3 verschillende dingen waarin ik me wil specialiseren, maar ze bedoelen waarschijnlijk maar 1 ding.

Wat mij leuk lijkt, zal dat ook verkopen? Webwinkels in handgemaakte kinderspullen zijn er volop. En ze zijn stuk voor stuk leuk. Dus hoe moet je je hierin onderscheiden? Ja door te specialiseren.
Ik heb al bedacht dat ik eerst 1 specialisatie ga doen en vervolgens komen daar steeds nieuwe specialisaties bij. Dan heb ik toch de dingen die ik wil. Ik wil gewoon van alles.

Maar ja ik zal eerst eens een marktonderzoek gaan doen.

vrijdag 26 oktober 2012

Accessoires, peertjes

Ik heb toch een leuk ontwerp gevonden op farbenmix, een grote peer maken. Leuk om als accessoires te gebruiken. Het is een gratis patroon. Dus dat is altijd mooi.In plaats van een grote peer heb ik een kleine peer gemaakt, en wel 11 kleine peertjes, allemaal met deze techniek.

Ik had namelijk gisteren mijn afscheidsetentje met mijn collega's van mijn oude werkplek. En wilde niet met lege handen aankomen. In eerste instantie wilde ik voor iedereen een kleine memobord maken. Maar dat zie je al zo veel, dat ik toch iets anders wilde. En toen kwam ik het ontwerp van de peer tegen. Maar om voor iedereen zo'n grote peer te maken, vond ik te veel werk.

Maar de kleine peertjes zijn zo friemelwerk, daar heb ik veel werk aan gehad, tot een uur voor het etentje toe heb ik eraan gewerkt. 1 zo'n peertje ben je zeker 1 uur mee bezig, dus tel maar uit voor 11 peren. Helaas had ik er langs geteld en moet ik ng 3 peertjes maken. Die collega's waren gisteren ziek, dus die krijgen de peertjes een andere keer. Ze zijn wel erg schattig geworden.

Zie hier het resultaat:

Ik had bij Xenos een klein dienblaadje gekocht, daarop heb ik een peertje gelegd en mijn visitekaartje en zo ingepakt.

Iedereen vond het erg leuk. Sommige gingen direct kijken hoe ik het had gemaakt, anderen vonden het knap en zeiden dat het niks voor hen was, dat friemelwerk.

Ik ga zo'n grote peer ook eens maken, lijkt me toch fijner om te doen.

donderdag 25 oktober 2012

Bijeenkomst Starten van een webwinkel

Gisteren naar een bijeenkomst geweest van Kamer van Koophandel over het starten van een eigen webwinkel. In principe heb ik nu meer informatie gekregen, ook veel tips en adviezen gehad. Ook dingen gehoord die ik al had gelezen.
Maar ik dacht dat ik vooral te horen kreeg wat ik allemaal moet doen voor het starten van een webwinkel, hoe zit het met financiƫn, belasting, administratie. Wat heb je nodig. Maar daar ging deze bijeenkomst niet over. Daar hebben ze andere bijeenkomsten voor. Dus ik vind de titel van de bijeenkomst dan eigenlijk niet kloppen. Maar gelukkig heb ik er wel wat aan gehad en moet ik weer verder kijken naar de specifieke informatie die ik zoek.

dinsdag 23 oktober 2012

Kinderkameraccessoires

Op Facebook had ik een actie omdat ik 50 volgers had.
Inmiddels heb ik het cadeau afgegeven en kan ik het laten zien.

Ik heb een schilderij van stof gemaakt en de achterkant netjes afgewerkt met een dunne houte plaat.
Het desbetreffende zoontje was gek op eendjes. Ik heb via Transferpapier de eendjes erop gezet. Het was de 1ste keer, en de stof zie je wel door de afbeelding heen. Het geeft opzich wel een grappig effect.

dinsdag 16 oktober 2012

Tas voor schilderspullen

Aankomende donderdag is de middelste dochter (Amber) van mijn vriend jarig. Dit vierde wij afgelopen zondag. Onze beide familie's waren op het feest. Eerst taart eten en cadeau's uitpakken en daarna met zn allen gezellig gourmetten en ook barbecuen. Was perfect weer hiervoor, moesten natuurlijk wel binnen zitten.

Amber had veel cadeau's gekregen. Van ons kreeg ze deze zelfgemaakte tas:
Een grote tas waar ze al haar schilderspullen in kwijt kan. Amber wil namelijk kunstenares worden, voornamelijk schilderen. Deze tas heeft veel vakken: voorkant vakjes voor de penselen, achterkant 2 zakjes, en binnenin nog 2 grote zakken.

De binnenvoering was eigenlijk te groot, en de 2 zakken in de binnenkant zijn dus ook te groot en eigenlijk ook wel erg slapjes. Volgende keer moet ik de binnenkant anders maken. Dat heb ik wel vaker dat de binnenvoering net te groot is.

Wie weet hoe je de binnenvoering perfect kan krijgen???

vrijdag 12 oktober 2012

Week 41

Zo heb deze week weer 3 dagen achter de naaimachine gezeten. Begin van de week had ik geen puf om mooie dingen te maken.
Een boxkleed is af, kan pas eind november een foto hiervan plaatsen. Dit omdat het jongetje nog niet geboren is.
Een verjaardagscadeau gemaakt voor de middelste van mijn vriend. Kan ook pas na het weekend een foto hiervan plaatsen. Cadeau geef ik zondag.
En de give-away van mijn facebook-pagina is ook zo goed als af. Moet ik eerst nog cadeau geven, dus foto's volgen.

Ik moet leren dat simpel ook goed kan zijn. Ik wil creaties maken die ingewikkeld zijn, of die veel meer werk vereisen, niet recht-toe-recht-aan. Bijv. bij een tas maken, i.p.v. 1 stofje voor de zak gebruik ik meerdere strookjes stof. Maar dat kost meer tijd en energie. En weet niet of het dan ook mooi gaat worden. Is dit dan mijn unieke selling point?

Eenvoudig kan ook gewoon heel mooi zijn!
Ik zal eens kijken of me dit gaat lukken.

Ik ben dus nog aan het kijken hoe ik mijn unieke selling point kan formuleren. Heb verschillende punten, maar of het echt uniek is....tja....

maandag 8 oktober 2012

Bestellingen en verjaardagscadeau

Vorige week ben ik bezig geweest met een bestelling voor een boxkleed. Maar ze wisten niet goed waar de letters moesten komen, dus loopt hierdoor wat vertraging op. Ook bezig geweest met mijn Facebook give-away. Daar moet alleen nog een achterkant aan en dan is het klaar.

Ook heb ik vrijdagavond nog snel een verjaardagscadeau gemaakt voor Thijs, die is 3 jaar geworden.
Een stiftenrol voor hele dikke stiften, en een vakje voor een potlood/pen. Ik wilde eigenlijk dikke stempelstiften, maar die waren er niet meer.

 
 
Deze week boxkleed afmaken, de give-away afmaken en een verjaardagscadeau voor Amber (middelste kind van mijn vriend) maken, die alweer 10 jaar wordt.
Volgende week weer eens kleding maken voor mijn meisje. Er ligt nog een shirtje geknipt klaar.


vrijdag 5 oktober 2012

Foto's van mijn voorraad

De laatste 3 maanden stonden vooral in het teken van voorraad maken voor de vrijmarkt en de webshop. In totaal zijn er 36 producten (schortjes, I Spy bags, knuffel, haarbanden, tasjes, stiftenrollen, haarknipjesbord, ballen, label/knisperdoekjes, dekentje) tot stand gekomen, een boel visitekaartjes en een inspiratieboek.
Hieronder het resultaat van mijn creaties.



woensdag 3 oktober 2012

Webshop bijgewerkt

Zo nu de vrijmarkt voorbij is, heb ik eindelijk mijn Webshop bijgewerkt. Ik heb in 3 maanden tijd 36 producten gemaakt. Ik wilde mijn nieuwe producten nog niet laten zien, anders was de verrassing eraf. Alles wat nu nog te koop is, staan nu in de webshop. Er staan beschrijvingen, maten en prijzen bij. Zie je iets leuks wat je wil hebben, neem dan contact met me op. Zie je iets leuks, maar niet in de juiste kleuren en stoffen, dan kan je ook contact met me opnemen. Dan maken we gewoon iets op maat.

Groetjes Kamala

Wijze lessen

Zo je leert echt veel als je een eigen bedrijf aan het opzetten bent.
Het is niet in 1, 2, 3 klaar. Vooral als je alles zelf wilt doen (om de kosten te besparen), moet je aan heel veel dingen denken. Ik heb nu zeker 4 wijze lessen geleerd voor in de toekomst.

1) Zo weet ik nu dat je een goede planning moet maken. Eerst een tijdsindeling maken, wanneer moet wat af zijn (heb ik ook verschillende keren gemaakt). Ook hebben sommige zaken meer tijd nodig, dan wat je in 1ste instantie dacht. Er kan wel eens iets mis gaan. Dus je moet ook wel speling in tijd inplannen (dat heb ik niet gedaan).
2) Luister naar je onderbuikgevoel. Ik wist dat er iets niet helemaal klopte aan mijn logo, mijn aandacht ging steeds uit naar het woord exclusieve, er zat een fout in, maar wat...Ik zat in tijdsnood, ik wilde mijn visitekaartjes afhebben voor de markt. En omdat ik al zolang hiermee aan het vechten was, negeerde ik mijn gevoel. Niet zo slim geweest.
3) Belangrijke teksten altijd door andere mensen laten lezen en erbij zeggen of ze een fout zien. Nu hadden verschillende mensen wel gekeken, maar hebben alleen gekeken naar het algemene plaatje, hoe ziet het eruit. Ze hebben niet gekeken naar of er fouten in zaten.
4) Alles up to date maken en houden. Vooral als je veel visitekaartjes aan het uitdelen bent, moet je ervoor zorgen dat bijv. je webshop aangevuld is en up to date is. Ik wilde voor 30 sept. dit nog niet doen, omdat ik mijn producten als verrassing wilde bewaren, zodat niet iedereen al van tevoren had gezien wat ik op de markt zou laten zien. Alleen dan moet ik daarna wel meteen de webshop inrichten. Had ik nu niet gedaan, omdat ik zo moe was van het harde werk van afgelopen maanden.

en een extra lesje:
5) Nu weet ik ook wat ik extra nodig heb voor de volgende markt, zoals touw, schaar, bordjes hoe de producten heten, etc.

Nu dit ook nog allemaal onthouden en in de praktijk brengen en dan komt het helemaal goed. Waarschijnlijk zal ik nog meer fouten maken, maar daar kunnen we weer van leren. Vallen en opstaan en weer doorgaan!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...