zaterdag 24 november 2012

Keukenschort voor een volwassene.

Ik mocht een keer iets maken voor een volwassene.
Het is een schort, omdat desbetreffende persoon veel van bakken houdt.
Het is een lekker vrolijk schort geworden. Staat haar leuk.

zaterdag 17 november 2012

Verjaardagsjurk, Feliz

Jaaaa over 2 weken is ons meisje jarig. Ze wordt dan alweer 2 jaar. Cliché, maar o zo waar, het gaat erg hard.

We houden het dit jaar klein, met alleen directe familie. We moeten nog cadeauwensen doorgeven en de uitnodigingen versturen. Een vriendin gaat een mooie taart maken.

Natuurlijk krijgt ons meisje een mooie jurk, helemaal handgemaakt door mij. Dit jaar is het de Feliz van Farbenmix geworden. Zie hier het resultaat.

Voorkant Feliz
Achterkant Feliz

woensdag 14 november 2012

Beeldhouwen

Afgelopen weekend had ik een vrijgezellenfeest van een vriendin.
Het was een leuke, gezellige en lange dag.
Overdag gingen we  beeldhouwen. Iedereen heeft flink z'n best gedaan. Aan het einde mochten we ons beeldje natuurlijk mee naar huis nemen.

Zie hier mijn resultaat:

Ik heb het vorig jaar ook een keer gedaan, maar toen had ik van tevoren geen idee over wat ik wilde maken. Voor mij werkt het beter als ik al een idee heb. Gaandeweg kan het nog wat aangepast worden, maar dat is dan niet erg.

Erg leuk om te doen. Ideaal voor een vrijgezellenfeestje. Ze geven ook workshops en cursussen in beeldhouwen.

vrijdag 9 november 2012

Mijn buit van de stoffenspektakel


Mijn buit van de stoffenspektakel van gisteren. Ruitjesstof, stipjesstof, tafelzeil met appeltjes, stretch denim, paarse stof versierd met stiksel, double fleece.

Van de paarse stof ga ik een jurk/rok voor mezelf maken voor een trouwerij in december.
Van de double fleece weet ik nog niet wat ik daarvan ga maken. Ik vind het gewoon mooi. Zal wel iets voor Daphne worden, ooit.
De andere stofjes zijn voor bestellingen.

woensdag 7 november 2012

Stoffenspektakel Den Bosch

Vanmiddag naar de stoffenspektakel geweest in Den Bosch. Hoop stoffen gezien, ook ontzettend veel leuke en mooie stoffen. Je werd er hebberig van. Maar ik heb me in kunnen houden, heb maar 1 stofje gekocht die ik niet nodig had, en nog wat vlieseline/garenklosje/vliesofix. Alle stofjes die ik nodig had, heb ik kunnen kopen (en sommige ook goedkoper). Alleen ze hadden helaas geen fiberfill, dus die moet ik alsnog online bestellen.

Maar had ook flink pech. Ik had 3 rollen patroonpapier gekocht, ben ik die verloren (dus iemand anders zal er nu wel heel blij mee zijn).

Volgende keer denk ik toch dat ik de stofjes voor bestellingen gewoon online bestel. Dan heb je wel verzendkosten, maar ben ik ook een stuk minder tijd kwijt met inkopen doen en flink eind lopen (en dat zou eigenlijk ook betaald moeten worden (ben nu in totaal 4 uur bezig geweest en heb nog niet alles)). Ik moest met de trein gaan. Routebeschrijving gaf aan dat je daarna te voet moest naar de Brabanthallen. Er reed wel een bus, maar daar moest ik lang op wachten, lopen ging sneller (zeker 17 minuten lopen). En zoveel verschil in stofprijs is er niet.

zondag 4 november 2012

Wat nog te doen.

Mijn nog-te-doen-lijstje voor dit jaar is:
- Knuffelvogel maken;
- Boxkleed dikker maken;
- Speelkleed maken;
- Tuinbroek maken;
- Boxkleed maken;
- 4 peertjes maken;
- 1 cupcake maken;
- Verjaardagsjurk maken;
- Speelhuis maken;
- Haarband maken;
- 3 kraamcadeau's;
- Hoofdbeschermingkussen;
- Kerstcreaties maken;
 - En ook nog eens studeren.

 Dus ik heb nog zat werk te doen voor de rest van het jaar. Nu nog de tijd vinden om dit allemaal te maken. Hopelijk heb ik deze week wel voldoende energie en motivatie om te werken.

donderdag 1 november 2012

Spelen met mijn blog en verdere update.

Ik blijf maar klungelen om een mooie blog design te maken. Heb het opnieuw aangepast, maar ben er eigenlijk nog steeds niet over tevreden. Mischien toch maar een andere indeling, sjabloon etc. kiezen. Ook krijg ik mijn afbeelding niet kleiner. Toch maar via de andere computer proberen, hier zit Photoshop niet op.

Verder ben ik heel deze week bezig geweest met een schort voor een volwassene te maken. Dat is toch een beetje anders. Het is wel leuk geworden. Foto kan ik nog niet plaatsen.

Het ging vermoeiender dan anders. Ik merk dat ik de laatste tijd erg moe ben en weer veel rugpijn heb. Laatste maand zijn er een hoop veranderingen geweest, ik werk meer, werk langer achter elkaar, Daphne begint zwaarder te worden, druk, etc. Bovendien heb ik verschillende opdrachten binnen, maar nog steeds beperkt tijd om te maken.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...