donderdag 21 februari 2013

Gevlochten speelballen

Ik heb op internet leuke speelballen gezien: gevlochten bal. Patroon kan je vinden bij ravelry. Het gaat wel over een gehaakte bal, maar op marktplaats had ik gezien dat dit ook in stof kan. Ik heb zelf een beetje uitgeplozen welke maten ik moest nemen. Zie hieronder mijn 2 resultaten ervan.

Zijn ze niet grappig?

maandag 18 februari 2013

Ons bosnimfje

Ondertussen is carnaval weer een week geleden. Maar ons meisje heeft genoten van al die gekke dingen. Lekker verkleden en flink dansen. En wat een hoop indrukken heeft ze gehad.
Hier een aantal foto's van ons meisje in haar bosnimf-pakje die ik heb gemaakt (de volgende keer maak ik het lijfje wat langer).



 
En hebben jullie ook lekker carnaval gevierd?

woensdag 6 februari 2013

Bosnimf/boselfje/bosfee verkleedkleding

Carnaval staat voor de deur en dus heb ik voor ons meisje een carnavalspakje/verkleedkleren gemaakt. Ik had nog geel tule liggen en wilde eerst een bij maken, maar ik moest dan nog veel stof bij kopen. En ik had nog 2 groene satijn liggen, dus heb ik een bosnimf/bosfee/boself gemaakt.

Het was de 2de keer dat ik satijn heb genaaid. Is goed gegaan. Ik heb stukjes wc-papier tussen de lagen gelegd en dat ging fijn, soms lukte het weghalen van het papier niet helemaal. Maar het meeste heb ik zonder papier gedaan. Heb gewoon een dunne naald gebruikt en de spanning iets minder gezet, dat ging dus ook goed.  Ik heb het bovenstuk met rimpelelastiek gemaakt. Tule is een aparte rok op de manier van make it-love it
Ons meisje heeft ook nog roze vlindervleugels en een roze toverstafje erbij (ooit gekocht) en zal nog een hawaislinger als hoofdband krijgen.

Ik ben benieuwd hoe het staat. Heb het vluchtig gezien, maar toen had ze haar gewone kleren eronder aan.

En wat voor carnavalskleding hebben jullie gemaakt?

vrijdag 1 februari 2013

Verschillende dingen gemaakt

Ik heb alweer verschillende dingen gemaakt. Maar ik heb nog steeds niet uitgezocht hoe het zit met foto's hierop plaatsen. En nu ben ik het opnieuw aan het proberen, en het lukt nu dus wel.

Dus hieronder de projecten die ik nog heb gemaakt.
Ik heb 2 boxkleden gemaakt en een tuinbroek voor een jongetje. Ook heb ik een tasje gemaakt naar patroon van ingesnuffel.



 
 
Dus ben wel lekker bezig geweest.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...