vrijdag 1 maart 2013

Vrolijk truitje: Ottobre herfst 2012

Vorig jaar in augustus zag ik Ottobre Herfst 2012 liggen en op de voorkant staat zo'n leuk truitje, die moest ik ook maken. Dus leuke tricot en boordstof gekocht.
Vervolgens lag het maanden lang geknipt klaar, had te druk en vreesde ook wel voor tricot naaien.  Afgelopen week ben ik er toch maar eens aan begonnen. En meteen ook mijn nieuwe lockmachine(die ik ook alweer een kwart jaar heb) uitgeprobeerd.

Tricot naaien valt eigenlijk best mee. Ik heb een hele dunne naald gebruikt en mijn lockmachine, voor de zoom heb ik de tweelingnaald gebruikt (maar die is wel een stuk dikker). Het ging lekker en het shirtje zat best snel in elkaar. Ik vind het er goed uitzien en zeker voor een eerste keer tricot naaien.

Toen ik echter de rits erin ging zetten (daar moet ik nog meer mee oefenen), had ik een stuk tricot meegenaaid. Dat is dus pech hebben...ja hoor...kleine gaatjes die goed zichtbaar zijn. En wat nu...

Een stuk tricot gepakt die precies hetzelfde patroon had als het stukje waar de gaatjes in zaten. Daar een hartje van geknipt en er met een zigzagsteek opgenaaid (zie detailfoto). Je ziet er weinig van. Het geeft eigenlijk wel een leuk effect, als je niet weet dat het een foutje is, lijkt het net of je er iets leuks omheen genaaid hebt.

En wat vinden jullie ervan, is het niet erg vrolijk!


Fijn weekend allemaal.

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...