donderdag 10 januari 2013

Beslissingen over eigen bedrijf: product kiezen

Het was een tijd rustig op gebied van eigen bedrijf starten, door drukte, niet lekker in mijn vel, lichamelijk moe, etc.
Ik heb afgelopen maanden wel heel veel gemaakt.
Alleen het zoeken naar informatie over eigen bedrijf starten, was op een laag pitje. Vorig jaar heb ik al veel informatie gezocht over hoe je een bedrijf moet starten, maar nu moet ik die informatie natuurlijk nog wel gaan gebruiken en de stappen nemen die er moeten gebeuren.

Stap 1 was een product kiezen. Daar ben ik (denk ik) wel uit. Ik wilde allerlei spullen maken voor kinderen, maar er zijn zoveel mensen die dit al doen. Het is natuurlijk ook leuk om dit te doen, maar moeilijk om je echt van een ander te onderscheiden. Oké ieder heeft zo zijn eigen stijl, ik dus ook, maar je moet natuurlijk wel goed vindbaar zijn.

Vele geven het advies om je ergens in te verdiepen, dus 1 product maken en daar alles over te weet te komen en een expert in worden. Veel webwinkels met handgemaakte spullen maken allerlei mooie dingen, weinig houden zich maar bezig met 1 ding.

Ik had verschillende ideeën, zoals feestkleding maken, speelgoed maken en kinderkameraccessoires maken. Uit de dingen die ik maakte kwam speelgoed het meeste naar boven. Dus dat zou het gaan worden. Maar ik vond die andere 2 categorieën ook erg leuk. Dus ik bleef twijfelen.

En nu bedacht ik gisteren als ik me nou eens ging specialiseren op 1 onderdeel uit de categorie speelgoed, bijv. schortjes. En dat ik voor vrienden, voor familie, voor mezelf en voor bestellingen de andere dingen gewoon blijf maken. Dan ben ik wel specialist, maar kan ik ook uitbreiden.

Hoe meer je over je bedrijf gaat nadenken, hoe meer inzicht je krijgt. Vorig jaar waren mijn ideeën nog erg uitgebreid en nog niet helemaal duidelijk en ook was het anders dan het jaar ervoor (toen wilde ik feestorganisator worden, meer omdat ik lichamelijk nog niet helemaal in orde was).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...