zondag 10 juni 2012

Hollandse overslagjurk, Schotse ruit haarband en rok

Daphne in haar overslagjurk. Ik had hier geen patroon van. Dus heb zelf maar wat getekend. De jurk is eigenlijk wel te groot. Maar dan kan ze het volgend jaar en misschien zelfs daarna nog aan (als tuniek/shirt). Nog een haarband gemaakt in Kanzashi stijl, maar nu in Schotse ruit. Verjaardagscadeau voor Jennifer. Ze was er erg blij mee.En een rok in Schotse ruit. Voor het eerst in maat 158, dat is heel wat anders dan maatje 80. Ook voor het eerst zakken erop gemaakt, zakken zitten aan de rok vast, En boordstof gebruikt. Het bovenste deel is model 30 van Knippie 4 2011, maar dan zonder plooi in het midden. Onderkant heb ik zelf verzonnen. Ik wilde  in eerste instantie een strook met  plooitjes maken, maar ik had de aanwijzingen van haar niet precies opgevolgd, waardoor ik uiteindelijk te weinig stof had geknipt. Daarna dacht ik dan zal ik de geknipte strook rimpelend eraan zetten, maar daar was de strook weer te groot voor. Uiteindelijk de strook er gewoon tegen aan genaaid. Maar ik wilde er nog wel iets aparts van maken, dus heb ik de strook bij de uiteinden schuin af laten lopen, zodat je er een strik in kan maken of een knoop.3 opmerkingen:

 1. Wat een moppie zeg in haar oranjejurkje! Leuk gemaakt.. staat superlief!
  Het schotse rokje is ook leuk! Ben benieuwd hoe dat staat met de bijpassende diadeem.. zal vast snoepig zijn =)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat super leuk allebei. Tja, een verschil hè, dat kleine spul met de grotere kleren. Ik naai nu maat S of 170 voor onze dochter, het worden al hele lappen. Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank jullie wel.
  Ik ben ook benieuwd hoe de rok en haarband staat. Hopelijk krijg ik er nog een foto van.
  Ik vind voor kleine kinderen kleren maken toch net wat leuker. Misschien komt dat ook omdat voor grotere kinderen de patronen ingewikkelder lijken.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...