zondag 28 oktober 2012

Eigen bedrijf: product kiezen

Stap 1 voor het starten van een webwinkel is het kiezen van een product.

Dat is eigenlijk best moeilijk. Ik dacht dat ik het al wist, maar ik heb nog eens zitten nadenken. Er zijn heel veel dingen die ik leuk vind om te maken. Speelgoed, meisjeskleding, verzorgingsproducten, accessoires, het zijn allemaal dingen die ik wil maken.

Term kinderspullen is heel breed, zoals we hierboven al hebben gezien. Allerlei internetsite over dit onderwerp geven aan dat je je beter ergens in kunt specialiseren. Maar wil ik me ook specialiseren. Ik ben gewoon breed aangelegd, op school was ik (bijna) overal even goed in. Toen kon ik niet goed kiezen. Nu moet ik weer kiezen. Ik heb al 3 verschillende dingen waarin ik me wil specialiseren, maar ze bedoelen waarschijnlijk maar 1 ding.

Wat mij leuk lijkt, zal dat ook verkopen? Webwinkels in handgemaakte kinderspullen zijn er volop. En ze zijn stuk voor stuk leuk. Dus hoe moet je je hierin onderscheiden? Ja door te specialiseren.
Ik heb al bedacht dat ik eerst 1 specialisatie ga doen en vervolgens komen daar steeds nieuwe specialisaties bij. Dan heb ik toch de dingen die ik wil. Ik wil gewoon van alles.

Maar ja ik zal eerst eens een marktonderzoek gaan doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...